Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

Sikker på nettet

26-10-2015 Klumme

En af styrelsens vigtigste opgaver de kommende år er at sikre, at alle borgere og virksomheder fortsat har tillid til cyber- og informationssikkerheden i det danske samfund. Dette kræver en bred palet af aktiviteter og indsatser, som kun kan leveres, hvis vi løfter i flok.

I oktober har vi haft særligt fokus på informationssikkerhed med kampagnen "Sikker på nettet", som sker i samarbejde med Finansrådet. I september sendte vi en ny guide til implementering af ISO27001 og et nyt tilsynskoncept på gaden. Og vi er også i gang med at følge op på, hvordan det så går med ISO-implementeringen i staten.

Den ledelsesmæssige forankring er altafgørende, og i de kommende måneder har vi derfor også en række aktiviteter, bl.a. workshops om ISO27001 for kontorchefer i staten og tilførsel af it-sikkerhedskompetencer til vores it-projekt-vurderingskorps. Alt sammen for at favne bredt og vise, at informationssikkerhed i dag er vigtigere end nogensinde før.

Digitaliseringen af den offentlige sektor har haft turbo på de seneste år, og de mange selvbetjeningsløsninger og muligheder gør det nemmere at være borger i Danmark. Med øget anvendelse og udbredelse stiger risikoen for trusler mod infrastrukturen, og vi har alle et fælles ansvar for at løfte opgaven.

Det gælder staten, kommunerne, regionerne, virksomhederne, borgerne – os alle.

Med venlig hilsen

Lars Frelle-Petersen