Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

Fremtidens NemID begynder at tegne sig

09-10-2014 Klumme

Kontrakten om NemID udløber i slutningen af 2017, og arbejdet med at finde en afløser er i fuld gang.

Nogen har kaldt NemID for SværID. Det er jeg ikke helt enig i. For de 4,2 millioner borgere med en NemID er løsningen meget brugervenlig i forhold til det sikkerhedsniveau, man opnår. Men den proces, vi står over for med at finde en ny løsning, må jeg erkende er "SværID".

NemID er nemlig nøglen til hele det digitale Danmark. Teknologien udvikler sig i rivende fart og der er mange interessenter at lytte til. Vi kommer til at træffe nogle strategiske valg, som vil glæde nogle og skuffe andre. Det bliver vigtigt at holde fast i en it-sikkerhedsstruktur, som forener brugervenlighed og sikkerhed, og som kommer flest mulige borgere og virksomheder til nytte. Især i forhold til virksomhederne efterspørges der en mere brugervenlig løsning.

I denne måneds nyhedsbrev kan du læse mere om processen, læse om nogle af de input vi har fået hidtil – samt ikke mindst få repeteret, hvorfor det nuværende NemID står så stærkt, som det gør. Jeg synes selv casen om DBA er interessant, da den viser, at vi i det offentlige faktisk godt kan lave it, som man synes er attraktivt i den private sektor.

Der er igangsat en række analyser, som skal hjælpe os med at skitsere de mulige løsningsscenarier, som politikerne skal træffe beslutning om. Herefter udsendes der udbudsmateriale. Selvom man kan synes, at der er langt til 2017, har vi faktisk ret travlt – og jeg lover, at I kommer til at høre meget mere de kommende år. Det kommer nemlig til at fylde meget hos både os i Digitaliseringsstyrelsen og hos de mange løsningsejere, som anvender NemID i dag.

Med venlig hilsen

Lars Frelle Petersen