Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Ny brugervenlig udgave af it-projektmodel og business case

04-09-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Ministeriernes projektkontor har i løbet af foråret arbejdet for at gøre det enklere at gennemføre it-projekter i staten. Det kan få flere mindre statslige it-projekter med på vognen og vil dermed bidrage yderligere til at professionalisere statens it-projekter.

Passer nu til alle størrelser af projekter

Ét af de vigtigste formål med ændringerne har været at gøre den fællesstatslige it-projektmodel og business casen så fleksible og skalerbare som muligt, så man som projektleder kan bruge dem på alle it-projekter uanset størrelse og kompleksitet.

Den nye version af projektmodellen reducerer antallet af ledelsesprodukter og forenkler brugen, uden at der af den grund er gået på kompromis med den projekttekniske faglighed.

Så selv om modellerne er blevet enklere at bruge, vil de fortsat bidrage til at styrke professionaliseringen af it-projekter i staten. I fremtiden forventes det også, at endnu flere af statens mindre it-projekter vil begynde at anvende statens projektmodel, hvilket vil bidrage til bedre statslige it-projekter.

Nye versioner blevet til på baggrund af input fra brugerne

Modellerne bliver opdateret og udgivet i nye versioner to gange om året. Det sker blandt andet på baggrund af input fra brugerne af modellerne i hele staten.

For at gøre ændringsprocessen så åben som mulig bliver de forslag, brugerne kommer med, fremover lagt på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside. Her vil andre myndigheder kunne se de foreslåede ændringer og tilkendegive, om de bakker op om forslagene. Desuden vil Ministeriernes projektkontor lægge en liste ud, som viser, hvordan forslagene prioriteres, og hvilke forslag der imødekommes i næste ændringsproces.

Næste version forventes at blive udarbejdet og lanceret januar 2014.

Mere information

Se den nye version af projektmodellen: www.digst.dk/projektmodel

Se den nye version af business casen: www.digst.dk/Styring/Statslige-it-projekter-og-programmer/Den-faellesstatslige-it-projektmodel/Bibliotek/Produkter-og-vaerktoejer/Business-case

Se den nye proces for ændringer: www.digst.dk/Styring/Statslige-it-projekter-og-programmer/Opdatering

Vil du vide mere, så deltag i vores heldagsarrangement for jer, der arbejder med it-projekter i staten den 3. oktober. Tilmeld dig her: www.digst.dk/Styring/Statslige-it-projekter-og-programmer/Kompetenceudvikling/Arrangement-for-it-projektledere