Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Udviklingsvejledningen for god selvbetjening udkommer i version 2.0

19-05-2015 Digitaliseringsstyrelsen

Udviklingsvejledningen for god selvbetjening er udkommet i en ny version. Version 2.0 af Udviklingsvejledningen for god selvbetjening indeholder et nyt krav om, at obligatoriske selvbetjeningsløsninger skal bestå den fællesoffentlige brugertest.

Den fællesoffentlige brugertest skal sikre, at selvbetjeningsløsninger fungerer efter hensigten, og at brugerne kan anvende løsningen. Brugertesten er en beståelsestest, hvor det er den færdige løsning, der skal testes. Det er ikke hensigten, at brugertesten skal erstatte brugerinvolvering og løbende test af brugervenligheden i udviklingsfasen – tværtimod. 

Det er forventningen, at jo mere brugerne inddrages i udviklingen af løsningen, jo nemmere vil det være at bestå den fællesoffentlige brugertest. 

Udover det nye krav om brugertest er Udviklingsvejledningens krav 2.9 til browser blevet opdateret.

26 krav til brugervenlighed og tilgængelighed

Afsender af Udviklingsvejledningen for god selvbetjening er Styregruppen for Digitaliseringsstrategien. Vejledningen er et af de 60 initiativer i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015. 

Med det nye krav om brugertest indeholder Udviklingsvejledningen for god selvbetjening nu 26 minimumskrav til brugervenlighed og tilgængelighed i offentlige selvbetjeningsløsninger. Selvbetjeningsløsninger, der bliver obligatoriske i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015, skal leve op til kravene i Udviklingsvejledningen. 

Derudover anbefaler Styregruppen for den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, at alle offentlige selvbetjeningsløsninger lever op til vejledningens krav og anbefalinger. 

Læs mere om Udviklingsvejledningen for god selvbetjening her