Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Tager du billeder af dit NemID-nøglekort?

26-10-2015 Digitaliseringsstyrelsen

Er du træt af, at du skal finde dit NemID-nøglekort frem hver gang, du skal logge på din netbank eller en digital selvbetjeningsløsning? Der er gode grunde til, at det er lidt besværligt ...

Mange betragter det som besværligt at skulle hen til kommoden eller ud til tasken for at hente NemID-nøglekortet, når man nu er midt i noget vigtigt på computeren. Det problem løser nogle borgere ved at tage et billede af NemID-nøglekortet med mobiltelefonen – som de fleste altid har lige ved hånden.

Affotograferingen af NemID-nøglekortet er dog ikke tilladt, og det er der en god grund til – nemlig din egen sikkerhed. Årsagen hedder ”to-faktor-sikkerhed”, og den består af noget, du har i hovedet (din adgangskode), og noget, du har i hånden (dit nøglekort). To-faktor-sikkerheden gør, at du trygt kan logge ind på din netbank eller tilgå dine personlige informationer på nettet med NemID. Hverken din adgangskode eller dit nøglekort er noget værd hver for sig.

Hvis du opbevarer et billede af dit NemID-nøglekort på din mobiltelefon, er der en risiko for, at en hacker ved at tiltvinge sig adgang til telefonen kan opsnappe din kode i login-situationen, få adgang til både din mobilbank og til billedet af dit NemID-nøglekort. Dermed har hackeren frit lejde til at logge sin ind i din mobilbank.

Du kan læse mere på borger.dk

Du kan desuden læse mere om sikkerheden ved NemID