Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Ny phishingbølge i gang

15-06-2015 Digitaliseringsstyrelsen

I øjeblikket florerer en ny phishingbølge, hvor it-kriminelle forsøger at franarre borgerne deres NemID nøglekort og adgangskoder med henblik på økonomisk svindel. Ingen personer med gode hensigter vil nogensinde bede dig om at udlevere dit NemID nøglekort eller din adgangskode.

Med et NemID nøglekort og adgangskode kan it-kriminelle misbruge dine personlige oplysninger og begå økonomisk svindel. En myndighed, din bank eller en virksomhed med gode hensigter vil aldrig bede dig om at videregive dit nøglekort, din adgangskode eller dit bruger-id. Hvis du er i tvivl, så kontakt den afsender, du har fået e-mailen fra. Vi opfordrer dig til at informere eksempelvis forældre og bedsteforældre herom.

Det skal understreges, at et NemID nøglekort alene ikke kan misbruges. Det kræver både din adgangskode og dit nøglekort i kombination, før dine personlige informationer kan tilgås og eventuelt misbruges.

Har du videregivet dine NemID informationer?
Hvis du er kommet til at videregive en kopi af dit NemID nøglekort og din adgangskode, skal du straks spærre dit nøglekort.

Du kan spærre nøglekortet via NemID Selvbetjening på nemid.nu. Du kan desuden spærre kortet via spærreservice (telefonnummeret hertil findes på nøglekortet). Det er også muligt at kontakte Nets DanID supporten eller dit Borgerservicecenter med henblik på at spærre nøglekortet.

Lær mere om phishing
Du kan læse mere om phishing på borger.dk.