Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Få styr på statens business case-model

22-05-2015 Digitaliseringsstyrelsen

Hvis du arbejder med et større it-projekt i staten, skal du anvende statens business case-model til vurdering af projektets forretningsgrundlag. Nu kan du lære at bruge modellen med e-læring.

Business case-modellen sikrer, at omkostninger, gevinster og risici i et projekt er beskrevet tydeligt og ud fra bedste praksis. Formålet med beregningerne er dels at sikre, at de økonomiske konsekvenser af et projekt står klart, dels at drage nytte af andre projekters erfaring.

Den nye version 3.0 af modellen, som blev lanceret i marts 2015, rummer en række væsentlige forandringer.

Derfor har Ministeriernes projektkontor udviklet et e-læringsmateriale, som kan være nyttigt både for førstegangsbrugere og for rutinerede brugere af den gamle business case-model.

Der er ni lektioner, som hver tager fem til ti minutter. Der får du:

  • En kort indføring i den teori, du har brug for, hvis du skal lave en business case
  • Testet din paratviden om business casen, så du ved, om der er noget, du har brug for at lære
  • Trin-for-trin vejledninger der viser, hvordan business casen udfyldes i praksis.

Du kan finde vores e-læringsmoduler på statens læringsportal Campus (kræver, at du er logget ind) og på vejledningssiden.

Hvis du ikke har adgang til Campus

Alle kan frit bruge statens business case-model til vurdering af forretningsgrundlaget for it-projekter – herunder myndigheder som regioner og kommuner. Hvis du ønsker at bruge modellen, kan du få en introduktion til business casen ved at se de undervisningsvideoer, der ligger på vejledningssiden.

Husk, at du altid kan downloade den seneste version af business case-modellen, og hvis du oplyser din e-mailadresse, når du downloader, vil vi løbende holde dig orienteret om nye versioner og andre vigtige brugerinformationer.