Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Digitaliseringsstyrelsen deltog på årets Digitaliseringsmesse

21-10-2015 Digitaliseringsstyrelsen

Over 2000 deltagere fra det offentlige og det private var samlet 1. oktober for at snakke om øget digital kommunikation, digitale løsninger og effektiviseringsmuligheder i den offentlige sektor.

Som alliancepartner på messen var Digitaliseringsstyrelsen repræsenteret med egen scene, stand og oplæg på hovedscenen. 

Digitaliseringsmessen, som KL arrangerer, er blevet afholdt siden 2009 og er et forum, hvor leverandører, udviklere, ledere og medarbejdere i den offentlige sektor kan dele viden om nye løsninger indenfor offentlig digitalisering. 

Ny offentlig digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstyrelsens direktør Lars Frelle-Petersen og vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg fortalte om arbejdet med den nye offentlige digitaliseringsstrategi både på hovedscenen og på Digitaliseringsstyrelsens egen scene. 

Lars Frelle-Petersen skitserede blandt andet, hvordan den kommende digitaliseringsstrategi skal lede frem mod en mere dataunderstøttet offentlig forvaltning. Øget deling af relevante data mellem myndighederne er en afgørende forudsætning for, at den offentlige sektor effektivt kan udnytte digitaliseringens muligheder til gavn for borgere og virksomheder. Og han understregede, at dette nødvendigvis går hånd i hånd med et øget fokus på sikkerhed.Se slides fra Lars Frelle-Petersens oplæg (pdf)

Også Rikke Hougaard Zeberg fremhævede behovet for øget datadeling. Hun løftede desuden sløret for nogle centrale indsatsområder i den nye digitaliseringsstrategi, eksempelvis øget brugervenlighed i de offentlige digitale løsninger, øget automatisering og offentlig digitalisering som vækstgenerator. Samtidig understregede hun, at der er behov for fokus på de fælles forudsætninger for øget digitalisering, fx digitaliseringsklar lovgivning, datasikkerhed, infrastruktur og fælles standarder. Se slides fra Rikke Hougaard Zeberg oplæg (pdf)

Læs mere om Digitaliseringsmessen 2015

Læs mere om den nye digitaliseringsstrategi 2016-2020 her

Sikkerhed, grunddata og Digital Post

På standen svarede medarbejdere fra Digitaliseringsstyrelsen på en bred vifte af spørgsmål om NemID, fællesoffentlig kommunikationskampagne og de nye versioner af Digital Post. Og på scenen blev der desuden fortalt om digital sikkerhed i det offentlige, digitale velfærdsløsninger, grunddata og meget mere.

Programmet kan ses nedenfor.

Digitaliseringsstyrelsens scene

Øvrige indlæg på Hovedscenen

Ny offentlig digitaliseringsstrategi 2016-2020
v/ vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg

Kursen for digitalisering af det offentlige Danmark 2016-2020
v/ Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Grunddataprogrammet og Datafordeleren
v/ specialkonsulent Jacob Egelykke Rasch

Næste skridt i digital velfærd - hvad skal der til?
v/ Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, i samtale med Mette Kaagaard, direktør for borgernære services i KMD

Bedre brugeroplevelse for borgere og virksomheder
v/ kontorchef Helle Junge Nielsen

Fremtidens digitale velfærdsløsninger
v/ teamleder Susanne Duus

Øget datasikkerhed
v/kontorchef Cecile Christensen

Hvor langt er vi kommet med Digital Post, og hvad er på trapperne?
v/kontorchef Louise Palludan Kampman og kontorchef Stine H. Bertelsen