Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Årets digitale initiativer er fundet

20-11-2015 Digitaliseringsstyrelsen

Torsdag den 19. november 2015 var 120 deltagere samlet i Det Danske Filminstitut, hvor tre digitale priser blev uddelt af Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann. Aalborg Kommune, Projekt Udenfor og Forsvaret blev årets vindere.

120 deltagere fra offentlige myndigheder og frivillige organisationer sad torsdag eftermiddag forventningsfulde i Det Danske Filminstituts biograf, Cinemateket, og ventede spændt på, at vinderne af de digitale priser Årets digitale initiativ, Årets frivillige digitale initiativ og Årets omlægning af post blev udråbt. 

90 blev til tre vindere

Det var Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann, der uddelte priserne. I sin tale sagde hun: ”Det er meget opmuntrende at vide, at der er så mange gode initiativer i hele landet. Det viser, hvordan man mobiliserer og engagerer sig i forhold til at digitalisere, informere og hjælpe borgerne.”

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann
Hun fortsatte: ”Det, at mange danskere nu anvender de digitale løsninger og Digital Post, er jo ikke sket af sig selv. Det er derimod et resultat af dedikerede medarbejdere i det offentlige, ildsjæle i frivillige organisationer - og ikke mindst borgerne selv.”
Digitaliseringsstyrelsen havde i alt modtaget 90 indstillinger til priserne. Det havde derfor været en svær opgave for den uvildige jury at finde blot en vinder i hver kategori.  

Og vinderen er …

Klokken 14.00 kunne Karen Ellemann udløse spændingen.

Aalborg Kommune
Det var Aalborg Kommune, der fik prisen for Årets digitale initiativ for projektet PC-hjælp til ældre borgere – generationer mødes.

Prisen for Årets frivillige initiativ gik til Projekt UDENFOR, som gennem opsøgende arbejde på gadeplan har hjulpet hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Forsvaret vinder pris for omlægning af post
Forsvaret løb med prisen for Årets omlægning af post for deres indsats med at omlægge fysisk post til digital post.
Indstillingerne til årets digitale initiativer er foregået henover efteråret som en del af årets fællesoffentlige kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige. 

"Er du mig utro med SKAT?"

Foruden prisoverrækkelsen fik de fremmødte også en både lærerig og humoristisk vinkel på digitalisering, da først Kim Bisgaard fra Innovation Lab gav tilhørerne et indblik i fremtidens digital tendenser og senere, da Anders Morgenthaler underholdte med satiriske tegninger af de forandringer i hverdagen, den digitale kommunikation med det offentlige har ført med sig. 

Tegning Anders Morgenthaler

Læs om alle de nominerede projekter 
Læs pressemeddelelse om vinderne