Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

NemID kan fortsat benyttes på Windows XP efter den kommende Javaopdatering

15-07-2014 Digitaliseringsstyrelsen

Den 15. juli 2014 frigiver Oracle en ny opdatering af Java. Det har tidligere været forventningen, at denne opdatering ville give problemer for NemID-brugere med styresystemet Windows XP på deres pc. Det har dog vist sig, at Java-opdateringen ikke giver problemer for NemID-brugere med XP.

Oracle frigiver den 15. juli 2014 den længe varslede opdatering (v. 7.65) til Java, som er nødvendig for at kunne benytte NemID på en pc.

Det har tidligere været forventningen, at denne opdatering ville give problemer for NemID-brugere med styresystemet Windows XP. Den forventning var baseret på tilbagemeldinger fra Oracle, der også officielt har meldt ud, at de ikke længere vil supportere Java i forhold til Windows XP.

Det har nu vist sig, at den endelige udgave af den nye opdatering til Java fortsat kan anvendes af NemID-brugere med XP på deres pc, uden at det giver problemer i forbindelse med NemID. Det betyder, at de ca. 5,5 pct. af NemID-brugerne, der i dag benytter XP på deres pc, kan opdatere Java og fortsat anvende NemID på deres pc.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler dog fortsat, at brugere med Windows XP på deres pc opgraderer til et nyere styresystem. Årsagen hertil er, at Windows XP ikke længere får sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, og dermed er man mere sårbar for virus og hacker-angreb, når man færdes på internettet generelt.