Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Fejring af overgangen til Digital Post

07-11-2014 Digitaliseringsstyrelsen

Lørdag den 1. november blev det fejret, at Danmark gik over til Digital Post fra det offentlige. Det blev markeret på Post & Tele Museum, hvor finansminister Bjarne Corydon bød digitaliseringen velkommen og kårede Danmarks mest digitale kommuner sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, KL og Danske Regioner.

Arrangementet på Post og Tele Museum var en anerkendelse af det store arbejde, som myndigheder, kommuner og regioner har gjort for at forberede borgerne bedst muligt til Digital Post. De godt 90 fremmødte var en blandet skare af fx politikere, interesserede borgere og medarbejdere i det offentlige, som har været med til at arbejde for overgangen til Digital Post.

Tilskuere til Digital Post arrangement

Udenfor på Købmagergade havde borgerservicemedarbejdere fra Københavns Kommune taget opstilling med borgerservicecyklen, så de kunne fortælle om Digital Post, og Post og Tele Museum gav desuden gratis rundvisninger, så Digital Post kunne sættes i en historisk kontekst.

Borgerservice medarbejdere fra Københavns kommune fortæller om Digital Post

Kommunedyst om Digital Post

En intensiv kampagneperiode har gået forud for fejringen på Post og Tele Museum. Myndigheder, kommuner, regioner og frivilligorganisationer har gjort et stort stykke arbejde for at informere borgerne om overgangen til Digital Post. Som en del af kampagnen var en landsdækkende kommunekonkurrence, hvor kommunerne siden 9. september har dystet i tre kategorier. Vindere af kommunekonkurrencen blev kåret som en del af fejringen på Post og Tele Museum.

Greve kommune vinder to priser

Greve Kommune løb med prisen som både Danmarks mest digitale unge og Danmarks mest digitale kommune.

Jammerbugt kommune vinder én pris

Jammerbugt Kommune blev kåret som Danmarks digitale slutspurter.

Digitale hilsner til fremtiden

For at markere den historiske dag havde elever fra skoler og ungdomsuddannelser skrevet bud på, hvordan fremtidens digitale kommunikation vil blive. Hilsnerne var naturligvis sendt som Digital Post. De er blevet gemt på en USB som blev forseglet i en tidskapsel af finansminister Bjarne Corydon og overinspektør fra Post og Tele Museum, Martin Johansen. Tidskapslen bliver en del af Post & Tele Museums samling, hvor den vil fortælle historien om overgangen fra fysisk til digital kommunikation med det offentlige. Tidskapslen må først åbnes om 50 år.

Bjarne Corydon lukker tidskapsel med Digitale breve 

Status for de 4,7 mio. danske borgere over 15 år, da lov om Offentlig Digital Post trådte i kraft 1. november 2014:

  • 3.115.000 (65,9 pct.) tilmeldt Digital Post fra det offentlige.
  • 479.000 (10,1 pct.) fritaget fra Digital Post fra det offentlige.
  • 1.134.770 (24 pct.) var endnu hverken tilmeldt eller fritaget fra Digital Post fra det offentlige.