Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Anbefaling: Udskift Internet Explorer 8 med ny browser

25-09-2014 Digitaliseringsstyrelsen

Den nye NemID-klient er baseret på JavaScript. Microsoft Internet Explorer 8 håndterer JavaScript utilfredsstillende, og derfor anbefales de brugere, der benytter browseren, fremover at bruge en anden browser.

I sommer lancerede Digitaliseringsstyrelsen en ny NemID-klient, som ikke er afhængig af Java. Den nye NemID-klient er baseret på JavaScript, som – på trods af navnet – ikke har noget med Java at gøre.

Microsoft Internet Explorer 8 håndterer JavaScript utilfredsstillende, og derfor anbefales de brugere, der benytter browseren, fremover at bruge en anden browser. Det skyldes, at Internet Explorer 8 genererer en række fejl, når brugerne forsøger at logge ind med den nye NemID-klient.

Derfor anbefaler Digitaliseringsstyrelsen nu alle, der bruger Internet Explorer 8, at skifte til en ny browser.

Digital Post og Internet Explorer 8

Digital Post understøttes ikke fremadrettet af Microsoft Internet Explorer 8 på borger.dk. Det skyldes, at JavaScript ikke fungerer tilfredsstillende i browseren. Fra primo november vil Internet Explorer 8 ikke kunne anvendes til at logge på borger.dk. Der er derfor behov for at borgere, der anvender Internet Explorer 8, hjælpes til at skifte til en nyere browser.

Problemer med sikkerheden

Også af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler Digitaliseringsstyrelsen at udskifte Internet Explorer 8 med en anden browser. Microsoft stopper nemlig al support og udsendelse af sikkerhedsopdateringer vedr. browseren pr. 12. januar 2016. De manglende sikkerhedsopdateringer betyder, at du som bruger vil være langt mere sårbar i forhold til virus og hackerangreb.

Ingen test og support

Internet Explorer 8 understøttes fremover ikke aktivt i NemID. Der testes ikke på browseren, og du vil ikke kunne modtage support, hvis du har problemer med at logge på med NemID fra Internet Explorer 8.

Få bruger Internet Explorer 8

Kun cirka tre pct. af de brugere, der logger på borger.dk via NemLog-in, anvender Internet Explorer 8. Under en pct. af de brugere, der logger på virk.dk via NemLog-in, anvender browseren. Begge tal er dalende som et resultat af, at flere banker allerede har anbefalet brugerne at udfase Internet Explorer 8.

Gratis at skifte browser

Der er ingen udgifter forbundet med at skifte til en anden browser end Internet Explorer 8. Der findes mange gode alternativer, som fx Google Chrome, Mozilla Firefox eller nyere versioner af Microsoft Internet Explorer.

Du kan hente gratis browsere ved at gå ind på de forskellige udbyderes hjemmesider.