Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Udviklingsvejledning for selvbetjeningsløsninger er lanceret

28-05-2013 Digitaliseringsstyrelsen

30. april blev første version af "Udviklingsvejledning for velfungerende selvbetjeningsløsninger" lanceret. Vejledningen indeholder 24 minimumskrav til brugervenlighed og tilgængelighed i offentlige selvbetjeningsløsninger.

Vejledningen samler en række krav og anbefalinger til udviklingen af digital selvbetjening i det offentlige. De 24 krav stilles primært til selvbetjeningsløsningens "frontend", det vil sige det, borgeren møder på skærmen. I vejledningen finder du også link til værktøjer og eksempler som Virk.dks designmanual og borger.dks HTML-guide.

Målet med vejledningen er at sikre gode selvbetjeningsløsninger til danskerne – løsninger, der er nemme at bruge, og som understøtter en effektiv administration.

Alle selvbetjeningsløsninger, der bliver obligatoriske i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015, skal leve op til samtlige krav i udviklingsvejledningen vedr. brugervenlighed og tilgængelighed.

Derudover anbefaler Styregruppen for den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, at alle offentlige selvbetjeningsløsninger lever op til vejledningens krav og anbefalinger. Her vil det også være en fordel for myndighederne at henvise til udviklingsvejledningen, når de indgår aftaler med leverandører om udvikling eller revidering af løsninger.

Vejledningen vil løbende blive revideret, bl.a. på baggrund af brugertest, erfaringer og input fra brugerne. Det betyder fx, at brugergrænsefladen vil blive justeret i juni for at optimere navigationen og den visuelle oplevelse for brugerne af vejledningen.

Afsender af udviklingsvejledningen er Styregruppen for Digitaliseringsstrategien. Vejledningen er et af de 60 initiativer i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015.

Udviklingsvejledningen for velfungerende selvbetjeningsløsninger