Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Nyt it-inspirationsmagasin til ældre på gaden nu

22-01-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen har i samarbejde med Kulturstyrelsen og ældreorganisationerne lavet et inspirationsmagasin målrettet ældre, som endnu ikke har været på nettet. Magasinets mål er at inspirere til at udforske de digitale muligheder. Via praktiske guides og inspirerende interviews bliver læseren introduceret til ældre som går i banken, planlægger ferier, dyrker hobbyer, kommunikerer med det offentlige og ikke mindst holder kontakt til familie og venner via internettet.

I magasinet finder man blandt andet historien om, hvordan skuespiller og instruktør Lisbet Dahl er gået vejen fra at være skeptisk it-analfabet til at blive en erfaren it-bruger. Man kan også møde Bent ”Simme” Simonsen og old-boys drengene fra ”Grand Old Masters” som bruger internettet til at planlægge og indkalde til såvel træning, kampe og sociale arrangementer. Eller læse historien om Jette og John, som fandt kærligheden via internettet.

Magasinet er en udløber af den hjælpeplan, som følger regeringen, kommunernes og regionernes fælles digitaliseringsstrategi. En af de centrale målsætninger i strategien er, at 80 procent af al relevant kommunikation i 2015 mellem borgere og offentlige myndigheder skal foregå digitalt.

Tal fra Danmarks Statistik for 2012 viser, at danskerne bliver stadig mere digitale. I 2012 har 89 pct. af befolkningen internetadgang i hjemmet mod 87 pct. året før. Samtidig er andelen af befolkningen, der aldrig har været på nettet, faldet fra 12 pct. i 2011 til 10 pct. i 2012.

Digitaliseringsstyrelsen, Kulturstyrelsen og ældreorganisationerne ønsker med magasinet at vise de 356.000 ældre mellem 65 og 89, som endnu ikke har været på nettet, hvordan det kan åbne en helt ny verden af muligheder for dem. Eller som Lisbet Dahl siger:

”Det er aldrig for sent at lære noget nyt. Internettet er nemt og sjovt. Og får man problemer, beder man jo bare om hjælp hos familien eller naboen. Man kan også gå ned til biblioteket eller en af ældreorganisationernes mange datastuer, hvor der sidder kompetente og tålmodige mennesker parate til at vise én rundt i denne vidunderlige, fagre nye verden.”

Magasinet kan hentes på bibliotekerne eller ved henvendelse til Ældremobiliseringen eller Ældresagen.
Læs magasinet online her (pdf).

God læselyst!