Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Ny aftale om et stort EU-projekt om udveksling af digitale data

30-08-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Det nye e-SENS projekt skal gøre det nemmere at bo, arbejde, rejse, studere og gøre forretninger på tværs af Europas grænser. e-SENS skal bidrage til, at det digitale indre marked bliver en realitet for borgere og virksomheder.

e-SENS (Electronic Simple European Networked Services ) er et nyt storskalaprojekt, som skal gøre offentlige digitale services tilgængelige på tværs af EU. Du kan fx få udleveret din medicin i udlandet eller lettere etablere en virksomhed i et andet EU-land. Med underskrivelsen af e-SENS-kontrakten i august 2013, giver EU Kommissionen grønt lys til projektets officielle start.

Kommissionens næstformand, Neelie Kroes, udtaler: "Vi vil alle drage fordel af, at de mange digitale offentlige tjenester, vi har over hele Europa, kan arbejde sammen på sikker og effektiv vis. Myndighederne vil bedre kunne udnytte deres online-strategier, virksomhederne vil kunne reducere deres omkostninger ved at gøre forretning på det indre marked, og borgerne vil blive konfronteret med mindre bureaukrati, når de rejser rundt i Europa."

Effektivisering af den offentlige sektor på tværs af EU

e-SENS-projektet skal udvikle offentlige digitale services baseret på en fælles europæisk standardiseret infrastruktur, samt konsolidere og forbedre resultaterne af de eksisterende storskalaprojekter: e-CODEX, epSOS, SPOCS, STORK og PEPPOL. e-SENS vil etablere fælles digitale infrastrukturer inden for sundhed, lovgivning og offentlig betaling i Europa – og dermed effektivisere den offentlige sektor.

Ved at gøre de forskellige services digitale, tager e-SENS et vigtigt skridt mod en effektivisering og modernisering af den offentlige administration på tværs af EU. I e-SENS ligger der derfor et stort arbejde med at overvinde de juridiske, semantiske, organisatoriske og tekniske barrierer på tværs af landegrænserne.