Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Informationsportal om identitetstyveri

28-04-2013 Digitaliseringsstyrelsen

På en ny informationsportal på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan borgere finde information og vejledning om identitetstyveri.

Digst.dk huser nu en informationsportal om identitetstyveri.

Her kan borgerne finde relevant information om, hvad identitetstyveri er, hvordan man kan sikre sig bedst muligt mod identitetstyveri, samt hvad man kan gøre, hvis skaden er sket.

Forum for identitetstyveri

Digitaliseringsstyrelsen fik i efteråret 2012 til opgave at effektivisere den offentlige rådgivning om identitetstyveri.

Som led i opgaven har Digitaliseringsstyrelsen oprettet et interessentforum med deltagelse af en række offentlige og private organisationer og virksomheder.

Forummet har til formål at dele erfaringer om identitetstyveri, herunder hvordan vi mest effektivt tager hånd om det stigende antal identitetstyverier.

Foruden Digitaliseringsstyrelsen består forummet blandt andet af repræsentanter fra Justitsministeriet, Datatilsynet, Erhvervsstyrelsen, Indenrigs- og Økonomiministeriet, Rigspolitiet, Danmarks Tekniske Universitet, Forbrugerrådet, Det Kriminalpræventive Råd, Finansrådet, Nets, Experian m.fl.

Informationsportalen udbygges løbende

Erfaringerne fra interessentforummet har nu resulteret i første version af styrelsens informationsportal om identitetstyveri.

Arbejdet med at samle, strukturere og udbygge information og rådgivning om identitetstyveri fortsætter imidlertid fremadrettet.

Informationsmateriale om identitetstyveri findes nu på borger.dk. Forum for identitetstyveri er nedlagt fra januar 2016, mens arbejdet med udveksling af erfaringer mm om identitetstyveri er overført til Dialogforum for informationssikkerhed og Forum for fællesoffentlig koordinering af informationssikkerhed.