Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Stadig flere ældre danskere på nettet i 2013

08-07-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 93 pct. af danskerne mellem 16-89 år har været på nettet.

Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor det var 90 pct. af danskerne i aldersgruppen.

Også de ældre borgere anvender i stigende grad internettet. Således angiver 83 pct. af de 65-74-årige i 2013, at de har været på nettet mod 75 pct. i 2012. Mens de tilsvarende tal for de 75-89-årige er 48 pct. i 2013 mod 42 pct. i 2012.

”Det er glædeligt at se, at stadig flere danskere gør brug af internettets muligheder og at vi således er godt på vej mod målet om, at 80 pct. af kommunikationen med det offentlige skal ske digitalt i 2015,” udtaler kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Marianne Sørensen.

Frem mod 2015 får danskerne mulighed for at betjene sig selv digitalt på endnu flere områder. Fra 1. december i år skal danskerne fx bruge nettet til at anmelde cykeltyveri eller vælge læge. Og fra foråret 2014 bliver det også muligt at anvende NemID til selvbetjening på mobile enheder som fx smartphones og tablets, noget som mange, der har svært ved almindelige computere, finder nemmere at anvende.

”På trods af den positive udvikling er Digitaliseringsstyrelsen meget opmærksom på, at der fortsat er borgere, herunder ældre, der har svært ved it. Derfor samarbejder vi blandt andet med bibliotekerne, Ældre Sagen og Ældremobiliseringen om at styrke undervisningsindsatsen. En indsat, som vi vurderer, har haft stor betydning for fremgangen i særligt de ældres it-anvendelse.” siger Marianne Sørensen.