Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Digitaliseringsstyrelsen vil følge Rigsrevisionens anbefalinger

11-10-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Rigsrevisionen rejser en kritik af, at hackerangreb og anden it-kriminalitet ikke forebygges tilstrækkeligt hos en række styrelser og ministerområder. Digitaliseringsstyrelsen er enig i de anbefalede tiltag til at styrke sikkerheden og arbejder allerede på tiltag, så styrelsen og resten af staten fremadrettet vil følge Rigsrevisionens anbefalinger.

Digitaliseringsstyrelsen bliver sammen med Statens It og andre styrelser og ministerområder kritiseret for, at medarbejdernes arbejdspc’er ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod hackerangreb og anden it-kriminalitet.

Det skal understreges, at kritikken drejer sig om pc’er, der anvendes af administrative medarbejdere. Kritikken drejer sig ikke om de centrale løsninger med persondata, som Digitaliseringsstyrelsen er ansvarlig for, såsom NemID, NemLog-in, Borger.dk og Digital Post. Borgere og virksomheder skal derfor ikke være urolige for, at deres data kompromitteres. 

Det skal bemærkes, at der allerede er gennemført en række tiltag for at forebygge hackerangreb:

  • Statens It scanner internettrafik til og fra datacenteret samt blokerer for skadelige websites 
  • PC’ere og servere er beskyttet af virusscannere
  • Netværk er separeret gennem firewalls
  • Der scannes for skadelige e-mails
  • GovCert monitorerer trafik til og fra datacenteret.

For at sikre, at sikkerheden kommer op på det niveau, som Rigsrevisionen anbefaler, har Statens It og Digitaliseringsstyrelsen endvidere igangsat en række tiltag, som vil reducere risikoen for angreb, herunder udrulning af en ny standardiseret pc-arbejdsplads til alle medarbejdere.

Den standardiserede pc-arbejdsplads vil give mulighed for at følge Rigsrevisionens anbefalinger fuldt ud.