Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Danmarks Statistik: Danskerne nr. 1 i digital kommunikation med myndigheder

25-06-2013 Digitaliseringsstyrelsen

Europæerne anvender i stadig stigende grad internettet i kontakten med offentlige myndigheder, og danskerne indtager førstepladsen i EU, viser nye tal fra Danmarks Statistik og Eurostat.

Hele 80 pct. af danskerne mellem 16-74 år har søgt efter information på offentlige myndigheders hjemmesider i 2012, hvilket er mere end dobbelt så meget som EU-gennemsnittet på 39 pct. Tilsvarende har 69 pct. af danskerne i aldersgruppen indsendt oplysninger digitalt til det offentlige inden for det seneste år, mens EU-gennemsnittet var 22 pct.

"Tallene viser, at danskerne i høj grad har taget de digitale kanaler til sig i kommunikationen med det offentlige. I dag forventer borgerne simpelthen, at det offentlige kan tilgås digitalt. Borgernes anvendelse af de offentlige digitale kanaler bekræfter endnu engang, at vi er godt på vej til at nå det ambitiøse mål om 80 pct. digital kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige i 2015," udtaler direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen.  

80 pct. af danskerne mellem 16-74 år har søgt information på offentlige myndigheders hjemmesider det seneste år. 

Anvendelse af offentlige myndigheders hjemmesider i de seneste 12 måneder - 2012

Resultaterne fra 2012 viser en stigning fra året før, hvor 78 pct. af danskerne mellem 16 til 74 år havde søgt information på offentlige myndigheders hjemmesider inden seneste år, mens 64 pct. havde indsendt oplysninger digitalt til offentlige myndigheder. Stigningstakten mellem årene afspejler, at Danmark allerede er kommet langt, men der er stadig et vigtigt arbejde med at få flere til at anvende de digitale kanaler.  

Danskerne ligger i top inden for informationssøgning og indsendelse af oplysninger 

Kontakt til offentlige myndigheder i udvalgte lande - 2012

Særligt de 25-54-årige danskere har i høj grad anvendt internettet til at kommunikere med det offentlige i 2012. Men i alle undersøgelsens aldersgrupper ligger danskerne markant over EU-gennemsnittet.

Flest i aldersgruppen 25-44 år har indsendt banketter mv. til det offentlige digitalt. Færrest (41 pct.) i aldersgruppen 65-74 har indsendt blanketter digitalt.

Indsendelse af udfyldte blanketter mv. til offentlige myndigheder - 2012


Se den fulde rapport hos Danmarks Statistik