Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Vejledning om videomøder i staten

24-02-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Ny vejledning fra Videncenter for grøn it skal hjælpe statslige myndigheder med at effektivisere og spare energi

Staten bruger hvert år betydelige ressourcer på, at medarbejderne rejser til møder med offentlige og private samarbejdspartnere. Hvis flere statslige møder blev afholdt som videomøder, kunne de statslige myndigheder spare såvel rejseomkostninger som rejsetid. Desuden vil en reduktion af transporten til og fra møder mindske udledningen af CO2 og miljøskadelige partikler.

Videncenter for grøn it har netop udgivet en vejledning, som giver inspiration og hjælp til de statslige myndigheder, der vil skabe en mere effektiv og bæredygtig organisation ved systematisk at omlægge relevante møder til videomøder. "Vejledning om øget anvendelse af videomøder i staten" giver bl.a. råd til, hvordan de statslige myndigheder kan forberede omlægningen til videomøder, og hvordan de kan sikre, at de økonomiske og miljømæssige potentialer ved omlægningen bliver realiseret.

"Videomøder er et rigtig godt eksempel på, at IKT kan gøre os mere effektive og mere miljørigtige på samme tid. Derfor skal vi blive bedre til at anvende videomøder i stedet for fysiske møder i den statslige administration", siger kontorchef Michael Busk-Jepsen fra Videncenter for grøn it.

Videncenter for grøn it er en del af Digitaliseringsstyrelsen. Videncentret har blandt andet til formål at fremme offentlige myndigheders anvendelse af it til at sænke klimabelastningen.
  
Hent publikationen om øget anvendelse af videomøder i staten her

For mere information kontakt:
Peter Schliemann, fuldmægtig, tlf. 60 74 38 75, e-mail pesch@digst.dk