Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

UMTS-midler til it-sikkerhed

05-11-2012 Digitaliseringsstyrelsen

23. oktober 2012 blev der indgået aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om ’Udmøntning af UMTS-midlerne til erhvervsrettede og vækstskabende initiativer samt digitalisering’.

I aftalen er der afsat 14 mio. kr. årligt i 2013-15 til opgaver vedr. it-sikkerhed, som Digitaliseringsstyrelsen har ansvaret for at implementere.

Konkret igangsættes der initiativer til bekæmpelse af identitetstyveri, herunder at der skal etableres et beredskab for borgere, der har været udsat for identitetstyveri. Samtidig skal der etableres en overvågningsløsning, som kan monitorere NemId-løsningen og sikre relevante tiltag, hvor NemId-løsningen kan styrkes.

I takt med, at kommunikationen mellem borgerne og de offentlige myndigheder frem mod 2015 bliver digital, vil nogle borgere have behov for hjælp til at bruge digital selvbetjening og Digital post. Der afsættes derfor midler til at hjælpe borgerne med at bruge de digitale løsninger, til øget tilgængelighed af offentlige digitale løsninger og til fremme af offentlig digitalisering gennem benchmarking og udbredelse af bedste praksis.

Læs den samlede aftale her

Hvad er UMTS?
UMTS-reserven svarer til de budgetterede indtægter fra auktionerne over 3.-generations mobilnettet (UMTS - Universal Mobile Telecommunications System). De samlede tilbageværende midler udgør 552 mio. kr., som er fordelt jævnt over årene 2013-15.