Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Stor opbakning til Seniorsurf-dagen

20-06-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Over 120 steder over hele landet har allerede nu annonceret, at de den 13. september inviterer ældre it-nybegyndere til at blive introduceret til internettets mange muligheder.

Digitaliseringsstyrelsen er gået sammen med Kulturstyrelsen, Ældremobiliseringen og Ældre Sagen om Seniorsurf-dagen, hvor ældre it-nybegyndere får en oplagt mulighed for at blive introduceret til internettet i deres eget lokalmiljø.

På biblioteker, ældreorganisationernes datastuer, i folkeoplysningen og andre it-undervisningssteder over hele landet tager man hver dag mod borgere, som gerne vil have en hjælpende hånd til at komme i gang med musen og nettet, eller som ønsker at forbedre it-kompetencerne. Dette arbejde er et led i den Hjælpeplan for overgang til digital kommunikation, som kommuner, regioner og regeringen har lavet i forbindelse med overgangen til digital kommunikation mellem borgerne og det offentlige frem mod 2015.

Fokus på de ældre

Den 13. september bliver der med Seniorsurf-dagen sat særligt fokus på de ældre som målgruppe ved en national kampagnedag. Danskerne er generelt klar til digital selvbetjening - 82 % af befolkningen mellem 16 og 89 år var ifølge Danmarks Statistiks tal fra 2011 på nettet hver uge eller oftere. Og selv om over halvdelen af de ældre mellem 65 og 89 er på nettet, er der stadig en gruppe, der gerne vil have hjælp til at komme i gang og høste de fordele, der er ved at kunne klare tingene selv.

De borgere, der ikke har mulighed for at betjene sig selv digitalt, vil fortsat kunne modtage hjælp i f.eks. borgerservicecentre og over telefonen.

På Seniorsurf-dagen får de ældre hjælp til at gennemgå en digital skattejagt, der viser dem nogle af de mange nyttige sider på internettet. På nuværende tidspunkt har over 100 steder meldt sig klar med hjælp og støtte til at prøve nettet for første gang, og der strømmer løbende tilmeldinger ind.

Seniorsurf-dagen blev afholdt første gang i 2011.