Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Spar hver femte optankning, kør grønt ved hjælp af ny app

11-09-2012 Grøn it

Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport og Videncenter for grøn it, Digitaliseringsstyrelsen, har lanceret en mobilapplikation, der hjælper bilister med at spare brændstof, CO2 og penge.

App'en indeholder ti grønne køreråd til, hvordan bilister kan køre mere energieffektivt. Ved hjælp af indtastninger af, hvor meget brændstof, der fyldes på bilen, samt bilens kilometertal, er det muligt løbende at følge med i, om bilens fører bliver bedre til at køre energieffektivt. Det er også muligt at sammenligne energimærkningen af forskellige bilmærker ved hjælp af app'en, og der kan ses film om de ti køreråd med racerkører Casper Elgaard.

Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport og Videncenter for grøn it lancerer mobilapplikationen den 10. september. Applikationen indgår i Trafikstyrelsens KørGrønt kampagne, ”Kør Grønt – alt andet er helt sort”. Kampagnen skal lære danskerne 10 køreråd, som kan give bilisterne op mod 20 procent besparelse på brændstofforbruget. Med andre ord - hver femte tur til tanken kan spares væk til fordel for både den enkeltes økonomi og klimaet. Racerkører Casper Elgaard er ambassadør for de grønne køreråd, og der reklameres for kampagnen og app'en i radioen, på busser og bannere på internettet.

Hent applikationen til IOS og Android i Itunes og Google Play – søg på KørGrønt.

Fakta

Center for Grøn Transport i Trafikstyrelsen fungerer som et kompetencecenter, der arbejder med forsøgsprojekter, anbefalinger og regler for energieffektive transportløsninger. Afdelingens opgaver tager udgangspunkt i miljø, klima og støj.

Læs mere om Kør Grønt-kampagnen på www.korgront.dk.  

Videncenter for grøn it i Digitaliseringsstyrelsen har til opgave at fremme energieffektiv og miljørigtig anvendelse af informations- og kommunikationsteknologi: www.itst.dk/groenit