Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Ny vurdering af dokumentformater ændrer ikke eksisterende krav

27-02-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Offentlige myndigheder skal fortsat kunne modtage dokumenter fra borgere og virksomheder i både formaterne ”ODF” og ”OOXML”. Det er indstillingen i den vurdering af de to formater, som i dag er blevet offentliggjort.

Vurderingen af de to standarder udspringer af et bredt politisk ønske om en fornyet vurdering af standarderne i forhold til en række politisk opstillede principper. De tidligere gennemførte vurderinger har nået til samme indstilling, som i den aktuelle vurdering nemlig, at hverken ODF eller OOXML til fulde lever op til de opstillede principper.

Indstillingen betyder, at der fortsat ikke peges på én obligatorisk standard for al dokumentudveksling i den offentlige sektor. Offentlige myndigheder skal i stedet kunne modtage en række dokumenttyper. Til gengæld skal offentlige myndigheder, som sender til borgere og virksomheder kun udsende tekstdokumenter, der ikke må redigeres, i den åbne PDF-standard (PDF/A).

Vurderingen ændrer således ikke ved de gældende krav på området, hvor offentlige myndigheder siden 2008 har modtaget både ODF og OOXML tekstdokumenter, og siden 2010 har skullet afsende dokumenter, som ikke skal redigeres, til borgere og virksomheder i PDF-format.

Læs vurderingen her
Se bilag til vurderingen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her

Mere information om vurderingen kan fås her