Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Ny guide til hvordan it-nybegyndere kan hjælpes i gang med it

28-06-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Hovedparten af danskerne er fortrolige med at bruge internettet og klar til, at der i fremtiden skal kommunikeres digitalt med det offentlige. Men hvad med dem, der har svært ved det? Ny guide fra Digitaliseringsstyrelsen giver en hjælpende hånd til alle, der dem som hjælper it-nybegyndere i gang med digitale løsninger.

Parterne bag den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er optagede af at sikre, at der bliver taget hånd om de borgere, der endnu ikke er kommet med på den digitale vogn. Den nye guide henvender sig til alle der i deres job møder it-nybegyndere. Det være sig medarbejdere i kommunernes borgerservice, på biblioteker, i jobcentre i a-kasser mv.

Guiden bygger på en større antropologisk undersøgelse af, hvad der motiverer borgere som ikke er fortrolige med it til at komme med på den digitale vogn. Undersøgelsen viser, at motivationen opstår, når de oplever at it sætter dem i stand til noget, som for eksempel at de kan dyrke en interesse eller hobby, at de kan styrke deres sociale fællesskaber, eller at de kan spare penge.

Læs mere