Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Nu kommer NemID på hardware

22-11-2012 Digitale løsninger

Fra den 22. november kan borgerne bestille NemID på hardware.

NemID på hardware er en løsning, hvor brugerens NemID er lagret på en særligt sikret USB-stick.

Med NemID på hardware behøver brugeren blot at tilslutte hardwareenheden til sin computer og derefter taste adgangskoden, når der skal logges på. Derfor er løsningen en fordel for brugere, der logger på ofte fra den samme computer, eller for brugere, der har svært ved at håndtere nøglekortet, fx pga. et fysisk handicap.

NemID på hardware er også interessant for brugere, der ønsker selv at opbevare deres NemID i stedet for, at deres NemID opbevares på en central signaturserver hos Nets DanID.

NemID på hardware består af to ting: Et særligt NemID, som brugeren bestiller på nemid.nu, og et stykke hardware – en særligt sikret USB-stick – som brugerens NemID gemmes på.

NemID på hardware er lige så sikker som NemID med nøglekort pga. den særlige USB-stick, som gør brug af specielle kryptografiske sikkerhedsmekanismer. 

Brugere skal selv købe den specielle USB-stick, som koster ca. 350 kr. Bestilling og aktivering af NemID på hardware er udover køb af hardwaren gratis.

Løsningen kan anvendes på alle offentlige selvbetjeningsløsninger, der anvender NemLog-in, samt de fleste andre offentlige og private hjemmesider, der tilbyder log-in med NemID.

NemID på hardware kan ikke anvendes i netbankerne, da bankerne ikke understøtter løsningen.

NemID på hardware kan bestilles på nemid.nu, hvor det også er angivet, hvilken hardware der skal anvendes, samt hvor den kan købes.

Læs mere om NemID på hardware