Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Lisbet Dahl netsurfer med de ældre

24-08-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Den 13. september er Seniorsurf-dag, hvor skuespiller Lisbet Dahl står i spidsen for indsatsen for at få flere ældre til at få øjnene op for de mange muligheder, der findes på internettet.

En national begivenhed

På Seniorsurf-dagen holder over 400 biblioteker, datastuer og andre undervisningstilbud åbent hus. Fra Skagen til Rønne gør engagerede it-vejledere en ekstra indsats for at hjælpe de ældre, der endnu ikke er blevet fortrolige med computer og internet, i gang. Introduktionen til internettet foregår ved, at deltagerne gennemgår en digital skattejagt, som fører den ældre gennem forskellige hjemmesider.

Alle ældre er velkomne

Som noget nyt i år er skuespiller Lisbet Dahl med som Seniorsurf-ambassadør. I projektets kampagnefilm byder hun alle ældre velkommen til en dag, hvor man kan prøve internettet uden nogen som helst forudsætninger. Det er også Lisbet Dahls ansigt, som fra plakater byder de ældre velkommen på de mange steder med åbent hus. I ugerne op til Seniorsurf-dagen besøger skuespilleren desuden flere af de steder rundt i landet, hvor masser af engagerede frivillige og andre hjælpere hver dag vejleder ældre om den digitale verden.

"Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og jeg synes det er fantastisk, at der findes så mange steder rundt omkring i landet, hvor man kan komme og stille alle de ”dumme spørgsmål” man vil, og hvor der sidder kompetente og tålmodige mennesker parate til at vise én rundt i denne vidunderlige, fagre nye verden", siger Lisbet Dahl.

Også på selve Seniorsuf-dagen 13. september vil Lisbet Dahl være til stede på forskellige it-undervisningssteder for at fortælle om sin egen oplevelse med at lære computer og internet at kende.
Det er Ældre Sagen, Ældremobiliseringen, Kulturstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen, der i samarbejde med Danmarks Radio arrangerer Seniorsurf-dagen. Formålet med dagen er, at så mange ældre som muligt bliver introduceret til fordelene ved internettet og digital selvbetjening hos det offentlige.

Seniorsurf-dagen udgør et af flere initiativer i Hjælpeplan for overgang til digital kommunikation, som kommunerne, regionerne og staten er blevet enige om.

Kontakt

  • Presse: Kontorchef Michael Bach Petersen, mobil: 20 15 55 69, email: mbpet@digst.dk 
  • Spørgsmål om arrangementet: Fuldmægtig Tine Munch Pedersen, mobil: 50 99 83 88, e-mail: tmped@digst.dk