Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Digitaliseringskonference giver de nødvendige svar

19-03-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliser Danmark præsenterer i disse dage en mangfoldighed af løsninger på Danmarks aktuelle udfordringer med knappe ressourcer og store krav til bedre offentlig service. 80 talere fra den offentlige og private sektor deler ud af de bedste erfaringer inden for politik, teknologi og samarbejde.

Digitalisering et nødvendigt svar

I Digitaliseringsstyrelsen, som arrangerer konferencen, ser direktør Charlotte Münter digitalisering som et nødvendigt svar på mange af de udfordringer, vi som samfund står over for og konferencen er en vigtig kilde til at komme med løsninger:

”Vi kan ikke nøjes med at digitalisere interne arbejdsgange, selv om det også er vigtigt for den enkelte organisation. En brugervenlig kommunikation mellem borgere, virksomheder og myndigheder er et afgørende fokusområde i de kommende år, og vi skal også blive bedre til at dele data på tværs af den offentlige sektor. Det er først og fremmest de ting, vi tager fat på i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen Charlotte Münter.

Digitaliseringskonferencen, som finder sted den 20.-21. marts i Musikhuset Aarhus, er mødested for mere end 1000 it-professionelle og andre, som arbejder for et digitalt Danmark og arrangeres i et bredt samarbejde med myndigheder, branche- og interesseorganisationer samt leverandører.

Ifølge Charlotte Münter er en væsentlig del af formålet med konferencen at dele erfaringer:

”På digitaliseringskonferencen deler vi erfaringer på tværs af sektorer og organisationer, og sammen bidrager vi til den dagsorden, der skal gøre de politiske ambitioner for digitaliseringen til virkelighed. Der er ikke en enkelt myndighed, der har alle løsningerne – det må nødvendigvis ske i et samarbejde mellem os alle,” siger Charlotte Münter.

Digitaliseringsstrategien som ramme

Rammen om årets konference er ”Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015”. En stor del af konferencen har derfor også fokus på, hvorledes nye teknologier kan bruges på vejen mod at modernisere og effektivisere den offentlige sektor og dens serviceydelser.

På de to konferencedage fremlægges aktuelle projekterfaringer, politiske dagsordener og de nyeste tendenser inden for digitalisering af den offentlige sektor. I år sætter konferencen særligt fokus på fire temaer: Strategi til tiden, Digital kommunikation, It-projekter i forandringens tid og Teknologi og velfærd.

Igen i år bruges konferencen også til at kåre vinderen af Digitaliseringsprisen 2012. Blandt de nominerede er Miljøministeriet, Odense Universitetshospital og flere kommuner. Kåringen finder sted tirsdag den 20. marts kl. 17.00 i Store Sal i Musikhuset Aarhus.

Læs mere om konferencen på: http://2012.digitaliser.dk

Læs mere om Digitaliseringsprisen på www.digitaliseringsprisen.dk

Yderligere informationer kontakt venligst:

  • Kommunikationsrådgiver i Digitaliseringsstyrelsen Geske Fischer-Hansen, mobil: 4090 6073, e-mail:  gfh@digst.dk
  • Kommunikations- og presseansvarlig for konferencen Karina V. Olesen, mobil: 5096 6733, e-mail: kavol@digst.dk