Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Årets grøn it-priser uddelt

07-06-2012 Digitaliseringsstyrelsen

En intelligent varmelampe til smågrise, en it-strategi med videomøder og it-nødhjælp til Grækenland er blevet hædret med årets grøn it-priser. Priserne uddeles af DANSK IT, IT-Branchen og Digitaliseringsstyrelsen.

Den 31. maj blev Danmarks grøn it-priser uddelt til de tre bedste danske eksempler på energibesparende og miljørigtig it-anvendelse. Årets priser gik til virksomhederne Animal Care, Atea og ITX.

Animal Care modtog årets innovationspris for et intelligent varmearmatur til smågrise, som giver en energibesparelse på 60 pct. Atea modtog strategiprisen for en grøn it-strategi med fokus på videokonference på tre niveauer og virtualisering af medarbejder-pc’er og servere. Endelig modtog Morten Steen Søndergaard fra it-virksomheden ITX specialprisen for at stille energistyringssoftwaren ClimateSaver gratis til rådighed for den økonomisk trængte græske stat.

- De tre prisvindere er gode eksempler på, at klimaforbedringer og besparelser i regnskabet ofte følges ad, når man taler grøn it. Vinderne viser derfor også vejen for, hvordan de innovative grønne teknologier kan være med til at omstille vores samfund til en grøn vækstøkonomi, siger klimaminister Martin Lidegaard.

Læs pressemeddelelsen om uddelingen

Læs mere om grøn it-priserne