Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Penge tilbage i skat på din NemKonto

27-03-2012 Digitale løsninger

I slutningen af marts måned udbetaler SKAT overskydende skat for 2011. 30.604 af de glade modtagere vil skulle registrere sig med en NemKonto for at få udbetalt pengene og slipper for køen i banken.

99 % af danskerne har allerede en NemKonto og vil nemt og sikkert få pengene sat ind her. De få borgere, som ikke har en NemKonto vil i år for første gang ikke modtage en check, men vil i stedet få et brev. I brevet vil der stå, at man fremover skal registrere en NemKonto for at få fx restskat udbetalt direkte til kontoen.

Brevene er en del af en ny ’ventekonto’ som udbygger NemKonto-systemet. Løsningen som fremover afløser checks og kontanter fra det offentlige har flere fordele, og forventningen er dermed, at få resten af de få borgere og virksomheder, der ikke i dag har en NemKonto med i ordningen:

  • Så snart man registrerer sin NemKonto vil alle udbetalinger, som står på ventekontoen blive overført automatisk i løbet af få dage.
  • Man undgår at checken går tabt i posten og undgår at stå i kø i banken.
  • Hvis du glemmer, at få registreret en NemKonto, vil pengene blive stående på ventekontoen og bliver ikke forældet som en check.
  • Så snart du har fået registreret en gyldig NemKonto, vil alle fremtidige betalinger til dig, fra det offentlige, blive sendt direkte til den konto du ønsker.

For de myndigheder som nu kan bruge ventekontoen frem for at sende checks, er der også fordele, i form af besparelser på administration

Hvis du ikke allerede har en NemKonto, kan du hurtigt og enkelt registrere denne på www.nemkonto.dk ved hjælp af NemID. Husk at have konto- og registreringsnummer klar.

Fakta

Med indførslen af en ventekonto i NemKonto lanceres der et alternativ til checkudbetalinger for de offentlige myndigheder, som er langt mindre administrativ tungt. Når de fremover forsøger, at udbetale penge til en borger eller virksomhed, der ikke har en aktiv NemKonto, vil udbetalingen blive indsat på ventekontoen som Digitaliseringsstyrelsen administrerer. Og systemet vil herefter sende et brev til modtageren om, at der ligger en udbetaling på ventekontoen, der vil blive udbetalt, når der registreres en NemKonto.

I første omgang er det kun SKAT der anvender ventekontoen. 30.604 danskere vil i slutningen af marts modtage et brev i stedet for en check fra SKAT, når der udbetales overskydende skat for 2011.

Ventekontoen vil give den offentlige sektor besparelser på administration på op imod 30 millioner kroner årligt. Løsningen er udviklet i samarbejde med it-virksomheden KMD, som er leverandør af NemKonto.