Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

NemID – SværID – GodID!

29-06-2012 Digitaliseringsstyrelsen

Den 1. juli fylder NemID to år

NemID har nærmest været på alles læber, siden NemID og det lille nøglekort blev lanceret den 1. juli 2010. Både for det gode og for det onde. Hele 99 % af befolkningen havde hørt om NemID i efteråret 2011.

Det er ikke helt skævt at sammenligne det storstilede NemID-projekt med Storebæltsbroen eller Dankortet: Et samfundsændrende initiativ, der berører en meget stor del af den danske befolkning.

Og som med Storebæltsbroen mødte NemID kritik fra starten, og de gamle alternativer – færgen og den gamle digitale signatur, som alle elskede at hade, var pludselig det bedste i verden.

Men efterhånden som borgerne vænnede sig til NemID, stilnede kritikken af. For det er faktisk ret praktisk, at det er det samme, man skal gøre, når man skal i banken, på SKAT, på borger.dk osv. Når man spørger borgerne, svarer 90 % af dem da også, at de er tilfredse med NemID. Der er ikke mange, der savner turen med færgen og den dårlige kaffe.

3,84 millioner danskere har NemID 

Her på to-årsdagen har 3,84 millioner danskere NemID, og over 90 % af dem har valgt at bruge NemID til offentlige services. Samlet set har NemID været brugt til mere end 800 mio. transaktioner, og anvendelsen af NemID til offentlige tjenester er støt stigende. Det er ikke så ringe endda.

I udlandet ser man med interesse på NemID, hvor såvel det offentlig-private samarbejde som den eksplosivt hurtige udbredelse og brede anvendelse har vakt interesse.

Her på sin fødselsdag er NemID-familien netop blevet udvidet. Det nye skud på stammen hedder NemID til erhverv og er afløseren for den tidligere medarbejdersignatur.

Inden udgangen af 2012 barsler NemID-familien efter planen med NemID på hardware og en plan for NemID på mobile platforme.