Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

 

Alle danskere får klar besked om Digital Post

13-08-2014 Digital Post nyhed

I de kommende dage og 7 uger frem vil alle borgere over 15 år blive underrettet om, at de fra 1. november vil modtage post fra det offentlige digitalt.

Underretningen vil ske med fysisk brev eller digitalt

I de kommende dage og 7 uger frem vil borgere over 15 år modtage et fysisk eller digitalt underretningsbrev, der informerer om, at alle borgere, der kan, fra 1. november vil modtage post fra det offentlige digitalt. Borgere, der allerede er fritaget, vil ikke modtage en underretning.

De ca. 2. mio. borgere, der endnu ikke er tilmeldt Digital Post og ej heller er fritaget fra Digital Post, vil modtage et papirbrev, mens de ca. 2,4 mio. borgere, der er tilmeldt Digital Post fra det offentlige, vil modtage et lignende brev i deres digitale postkasse. Tilmeldte borgere, der i mere end 6 mdr. ikke har været logget ind, vil dog modtage deres brev som et papirbrev.

Brevene har fokus på at vejlede den enkelte borger i, hvordan man tilmelder sig, giver andre læseadgang eller beder om fritagelse. Brevene vil også minde borgerne om, at de skal huske at tjekke deres digitale post, når de først er tilmeldt og senest fra den 1. november, hvor alle de borgere, der endnu ikke er tilmeldt eller er blevet fritaget, automatisk får tildelt en digital postkasse.

Også fremmedsprogede skal kunne forstå budskaberne om Digital Post

Borgere, der har svært ved at læse dansk, har mulighed for at læse brevet på andre sprog end dansk. Allerede nu har borgere mulighed for at læse brevet på engelsk på www.borger.dk/digitalpost og senest i slutningen af august på yderligere fem sprog som fx arabisk og polsk. Det vil også være muligt at få det oversatte brev udleveret i Borgerservice.

Underretningsbrevene kan læses på dansk på www.borger.dk/kampagne og er en del af de mange kampagneaktiviteter om Digital Post, som går i luften i august.
Hensigten er, at brevene sammen med kampagneaktiviteterne skal gøre flest mulige borgere klar til, at de fra 1. november modtager post fra det offentlige digitalt.