Hvilke OIOUBL-profiler skal de offentlige myndigheder understøtte?

Som kunde er de offentlige myndigheder forpligtet til at modtage fakturaer i OIOUBL-format.

I henhold til de nye bekendtgørelser skal de offentlige myndigheder i rollen som kunde kunne modtage dokumenterne Faktura, Kreditnota og Rykker samt kunne sende en Forretningskvittering (Application Respons).

Som kunde skal de offentlige myndigheder derfor understøtte to OIOUBL-profiler: BillingSimple (BilSim) som består af dokumenterne Faktura, Kreditnota, Rykker og Kvittering og BillingBasic (NES Profile 5) som består af dokumenterne Faktura og Kreditnota. I NemHandelsregistret skal de offentlige myndigheder registrere, at de understøtter disse to profiler.

Herudover skal myndigheder også understøtte UTS profilen, som vedrører Forsyningssektorspecifikationer (el, gas, vand, varme etc.). I OIOUBL sendes de som separate dokumenter med egen profil. UTS profilen skal også registreres i NemHandelsregistret.

Såfremt den enkelte offentlige myndighed har valgt fortsat at modtage OIOXML elektronisk regning i en overgangsperiode, skal de også registrere sig til at kunne modtage profilen: OIOXML elektronisk handel.

Optræder de offentlige myndigheder derimod i rollen som leverandør, er de kun forpligtet til at understøtte profilen BillingBasic (NES Profile 5).