Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse når jeg sender med BilSim-profilen?

Fejlmeddelelse: "Sender is not registered in NemHandel to profile Procurement BilSim 1.0 and role Seller Party" eller “Sender is not registered in NemHandel to receive ApplicationResponse for profile Procurement-BilSim-1.0".

Så er det fordi, du har sendt dokumentet med profilen BilSim i Nemhandelsprogrammet, uden at understøtte profilen i rollen som sælger.

Flere modtagere af NemHandelsdokumenter er begyndt at undersøge om profilen fakturaen sendes med, er understøttet af afsender selv. Det vil sige, at modtager undersøger om du, som afsender, er registreret rigtigt i NemHandelsregistret.

Derfor risikerer du at få fejlmeddelelser på fakturaer, som tidligere gik igennem uden problemer. Det er endnu ikke alle modtagere, der laver dette tjek, og derfor får du ikke nødvendigvis en fejlmeddelelse fra alle dine kunder, som du sender NemHandelsfakturaer til.

Årsagen er, at når du sender en OIOUBL faktura med profilen BilSim, signalerer du til modtager, at du kan modtage en forretningskvittering (application respons) retur, hvis der er noget galt med fakturaen. Får modtager brug for at sende en forretningskvittering tilbage til dig, skal han kunne slå dig op i NemHandelsregistret, og se hvor han skal sende forretningskvitteringen hen.

Hvad skal jeg gøre?

  1. Tjek om systemet i din virksomhed, er i stand til at modtage og håndtere en forretningskvittering via http (forhør dig evt. hos din systemleverandør/udbyder). Kan dit system modtage og håndtere forretningskvitteringer, skal du sørge for at blive registreret i NemHandelsregistret i rollen som sælger på profilen BilSim - så din kunde kan slå dig op og sende til dig.
  2. Hvis du ikke kan modtage forretningskvitteringer i dit system, kan du ikke bruge BilSim-profilen. Dokumenterne skal i stedet sendes med Profilen NES5. Profilnavnet fremgår af dokumentet, og ændres dér, hvor dokumentet dannes - dvs. enten i jeres eget regnskabssystem eller hos et eksternt firma (fx hos et Læs-ind bureau eller VANS-udbyder). Her indsættes værdien urn:www.nesubl.eu:profiles:profile5:ver2.0 for at ændre til Profilen NES5. Det er en god ide at få løst problemet nu, da flere begynder at tjekke dette.

Læs mere om Nemhandelsprofilerne