Cyberforsvar der virker

Cybertruslen mod Danmark er reel. Danske offentlige myndigheder og private virksomheder er dagligt udsat for forstyrrende eller skadelige aktiviteter fra forskellige aktører. Derfor har Center for cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen udgivet en vejledning i, hvordan risikoen for cyberangreb kan mindskes.

Køreplan for forbedret cybersikkerhed

Vejledningen beskriver en konkret, prioriteret køreplan for, hvordan myndigheder og virksomheder kan mindske risikoen for cyberangreb og undgå at udsætte sig for markant risiko ved cyberangreb. Vejledningens fokus er således begrænset til den del af det samlede informationssikkerhedsarbejde, der håndterer forebyggelse af angreb fra internettet (hackerangreb). Øvrige aspekter af arbejdet med informationssikkerhed, så som fysisk sikkerhed eller opbygning af robust it-arkitektur, berøres ikke i vejledningen.

Hent 

Ledelsesopbakning nødvendig

Ændringer i sikkerhedsopsætning og tankegang kan ikke gennemføres uden ledelsesopbakning i myndigheder og virksomheder. Derfor er vejledningen primært henvendt til ledelsesniveauet i organisationerne.

Vejledningen er blevet til i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed.