Cloud computing i det offentlige

I et diskussionspapir udgivet på Digitalisér.dk åbnes for dialogen om fordele og forhindringer for at implementere cloud computing i den offentlige sektor i Danmark. Cloud computing ses som en mulighed for at effektivisere it-administrationen i det offentlige og øge fokus på grøn it og innovation, men det skal ske uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Der er mange spørgsmål om cloud computing, som det er vigtigt at blive klogere på, specielt med hensyn til datasikkerhed, hvor store fordelene reelt er og hvor de findes. 

Offentlig innovation

Cloud computing gør det muligt at købe it-ydelser direkte på nettet i form af en service i stedet for et fysisk produkt - tilpasset efter behov og næsten tilgængelig fra minut til minut. Denne fleksibilitet gør, at man hurtigt kan få en stor kapacitet til rådighed, når der her og nu er behov for det. Det er derfor oplagt at benytte cloud computing i udviklingsprojekter, som hurtigt skal startes op, eller hvor det ved opstart ikke vides, hvor stort ressourcebehovet er.

Diskussionspapiret om cloud computing i den offentlige sektor findes under gruppen ’Cloud computing i det offentlige’ på Digitalisér.dk